Lär dig att driva ett företag och tjäna pengar!

I SommarBizniz hoppas vi att unga företagare ska lockas till att våga starta ett eget företag. Målet är att ungdomar ska lära sig att starta ett företag, få ut produkten eller tjänsten på marknaden och tjäna pengar.

Tidsplan

13–17 juni, blixtutbildning
Ta fram företagets affärsidé
Bilda företagsgrupper med de andra deltagarna
Skapa ett vinnande företag med er affärsplan
Arbeta med marknadsföring, försäljning och prissättning
Lär dig om budget
Presentera din affärsidé i Draknästet

20 juni till 7 juli
Driv ditt företag med stöd av våra mentorer

8 juli
Fredag avslutning.

v_1-4_schema

Blixtutbildning

På blixtutbildningen arbetar vi fram en grund för ditt företag. Vi tar fram affärsidé, budget, lär dig om försäljning och mycket annat. Proffs från näringsliv och skola ger tips och berättar om sina allra bästa metoder för att nå framgång. Steg för steg utvecklar du ett företag att vara stolt över.

På schemat står bland annat:

  • Idé-generering
  • Marknadsföring
  • Affärsplan som verktyg
  • Försäljning
  • Budget

Den här veckan får vi besök av intressanta och kunniga personer från näringslivet som delar med sig av sina unika kunskaper och erfarenheter. Några att nämna är Hannah Victoria Mörck från Drivhuset, Anna Olsson från Coompanion, Kerstin Hansson från Westerlundska gymnasiet, Tomas Rådkvist  från Ardevo och Roger Rönngren på Enköpings kommun.

En annan av våra experter är Magnus Widgren som är vd på House of Friends, dessutom författare och en mycket omtyckt föreläsare. Magnus kommer att stötta er i SommarBizniz med råd och tips. Här ett smakprov när Magnus föreläser om "8 framgångsfaktorer inom riktad kommunikation":

Tack till Magnus på House of Friends för att han ställer upp för SommarBizniz!

Draknästet

På fredagen i den första veckan, den 17 juni, ska du presentera din affärsidé Draknästet. Draknästet är i kommunfullmäktigesalen i Kommunhuset på Kungsgatan 42. Det börjar klockan 13.00.

Drakarna är professionella aktörer med erfarenhet av entreprenörskap och affärer. Drakarna leds av Helena Proos, ordförande i kommunstyrelsen. Helena Proos har egna erfarenheter av att driva företag. Drakarna granskar ditt företag och ger dig konstruktiva förslag hur du ska lyckas. Efter din presentation får du företagets startkapital som är 2 000 kronor per person.

Driva företaget

Den andra, tredje och fjärde veckan händer det roliga! Nu arbetar du hårt för att driva ditt företag. Under alla veckorna får du råd och stöd från våra mentorer.

Avslutning

Fredagen 8 juli avslutar vi SommarBizniz genom att deltagarna stänger företagens bankkonto, alla deltagare träffas, delar erfarenheter och summerar resultaten.

 


TACK till våra samarbetspartners

 Tack till Magnus Widren på House of Friends!

Helena Holén på HH Ekonomi AB stöttar med råd och tips,  kring ekonomi, redovisning, budget och bokföring.HHEkonomi_logo_RGB_web

Anna Olsson på Coompainon för värderingar och företagskunskap.

 

André WittTräningsbutiken Enköping för inspiration och uppmuntran.

traningsbutiken_andrewitt01

 

Anders Ask på Smurfit Kappa som lånar oss material.

smurfit-kappa-logga

 


 

favicon2